A la convocatòria d'enguany de la Marató de TV3 dedicada a lluitar contra la COVID-19 s'hi han presentat 229 propostes, dels quals se n'han seleccionat 36. Una de elles, La interacció entre els sistemes ACE2 i AXL per predir la gravetat i els resultats de la malaltia COVID-19 serà dirigida per l’investigador de l’IIBB Albert Morales (Senyalització en dany cel·lular i càncer), en col·laboració amb els investigadors María José Soler Romeo, de l’Institut de Recerca Vall d'Hebron VHIR i  José Tomás Ortiz Pérez, de l'IDIBAPS.

El projecte estudiarà la importància del sistema GAS6/AXL en el desenvolupament de la COVID-19, recentment posada en valor com a marcador pronòstic d’aquesta malaltia en una publicació dirigida per Pablo García de Frutos (Hemostàsia i Immunitat), també investigador IIBB.

 

 

Article de referència:

Morales A, Rojo Rello S, Cristóbal H, Fiz-López A, Arribas E, Marí M, Tutusaus A, de la Cal-Sabater P, Nicolaes GAF, Ortiz-Pérez JT, Bernardo D, García de Frutos P. Growth Arrest-Specific Factor 6 (GAS6) Is Increased in COVID-19 Patients and Predicts Clinical Outcome. Biomedicines. 2021 Mar 26;9(4):335. doi: 10.3390/biomedicines9040335.