Benvinguts al nostre institut.

L'IIBB, Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona, ??és un centre propi del CSIC que reuneix investigadors de prestigi compromesos amb una investigació científica bàsica de qualitat i d'utilitat clínica. Aquesta singularitat respecte a altres centres del CSIC està determinada per la seva participació institucional en el consorci de l'IDIBAPS, un centre públic de recerca de gran prestigi nacional i internacional, l'objectiu del qual és integrar la investigació bàsica i clínica. L'activitat científica de l'IIBB duta a terme per personal científic de plantilla, posdocs, predocs i tècnics, se centra en la investigació dels mecanismes moleculars i cel·lulars de malalties i processos patofisiològics de gran rellevància actual, com l'obesitat i les seves complicacions, l'esteatohepatitis i la seva progressió al càncer hepàtic, depressió, isquèmia cerebral i hepàtica, neurotoxicitat, inflamació, fibrosi i fallida renal, així com malalties neurodegeneratives com la malaltia d'Alzheimer i Parkinson. Aquesta activitat es complementa i amplifica amb la contribució dels serveis científic-tècnics de l'IIBB, autosostenibles i únics, que enriqueixen els disponibles en l'entorn i faciliten la investigació traslacional del personal IIBB. La nostra activitat científica està recolzada amb la col·laboració eficient d'un equip humà de gestió, liderat per una gerència que realitza una gran tasca per agilitzar i maximitzar l'esforç del personal científic.

Ubicats al campus de l'Hospital Clínic, al cor de Barcelona, ??els investigadors de l'IIBB tenen l'oportunitat de col·laborar i interaccionar amb investigadors clínics per unir esforços dirigits a aclarir els mecanismes fisiopatològics de malalties humanes de gran prevalença en la societat del segle XXI amb la finalitat d'identificar noves dianes terapèutiques per al seu tractament.

És un privilegi representar i liderar aquest centre i de transmetre la dedicació i passió tant d'investigadors com de l'equip de gestió que el componen.

Una salutació,

José C. Fernández-Checa Torres

Professor d'Investigació

Director de l'IIBB


 

Propers Esdeveniments

Any: 2018