Benvinguts a l’IIBB

L'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB) és un centre de recerca propi del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC). Està associat a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), constituït per la Generalitat de Catalunya, la Universitat de Barcelona i l’Hospital Clínic i Provincial de Barcelona.

La missió de l'IIBB és la investigació biomèdica, translacional i multidisciplinar. El nostre objectiu és traslladar els avenços en ciència bàsica en aplicacions clíniques. Les investigacions científiques que es duen a terme en aquest centre han permès conèixer el perquè de nombroses patologies humanes, per a desenvolupar nous fàrmacs i teràpies eficaços per combatre-les. Són destacables les seves contribucions al tractament i origen de diverses malalties en diferents camps de la biomedicina. D'altra banda, l'institut disposa de tecnologia de referència al país. La contribució dels científics de l'IIBB a l'avanç de la biomedicina és molt significativa i això a més ha permès i permet difondre, ensenyar, formar científics, així com col·laborar i crear noves empreses.

L’IIBB està localitzat a l’eixample de Barcelona, al costat de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UB i de l’Hospital Clínic, i també té laboratoris al Centre Esther Koplowitz (CEK), a la Universitat Autònoma de Barcelona, a l’Hospital de Sant Pau i una unitat associada a l’IMIM.

Diferents investigadors de l’IIBB participen en Centres d’Investigació Biomèdica en Xarxa (CIBERs) com el CIBERNED,  CIBERSAM, CIBEREHD, CIBERCV o CIBERBBN.

 

Roser Cortés Colomé

Directora de l'IIBB


Propers Esdeveniments

Any: 2024

Any: 2023