S'ha atorgat el premi SCB Trajectòria Professional Leandre Cervera 2021 al Doctor Francesc Artigas per la seva carrera en investigació de les malalties mentals i les seves bases neurobiològiques, a més del seu estudi dels mecanismes d'acció dels fàrmacs antidepressius i antipsicòtics. El premi serà lliurat el 16 de setembre al claustre de l'Institut d'Estudis Catalans (Barcelona), on el Dr. Francesc Artigas impartirà una breu conferència.

El Doctor Francesc Artigas és Professor d’Investigació ad honorem de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB) ha estat Cap del Departament de Neuroquímica i Neurofarmacologia des de 1995. La repercussió dels treballs de Francesc Artigas és mol notable, amb 240 treballs esmentats freqüentment i nombroses conferències convidades.

El premi SCB Trajectòria Professional Leandre Cervera s'atorga al professional més rellevant en l'estudi de les ciències de la vida que destaqui per la seva trajectòria professional, per la seva contribució a la difusió i desenvolupament de les ciències biològiques i que representi els valors morals i l'ètica d'esforç de la Societat Catalana de Biologia.