El Dia Internacional de la Dona se celebra el 8 de març​ i commemora la lluita de les dones en una societat en la qual encara cal visualitzar la desigualtat de gènere.

Durant els últims anys, hi ha hagut una evolució en la igualtat de gènere a nivell nacional. S'ha evidenciat especialment en la visibilitat de les científiques i la seva major contribució a les àrees de recerca.

En el nostre centre de recerca hi ha hagut un augment gradual en la presència de dones al llarg dels últims anys, tant en el seu increment conforme s'avança en la carrera investigadora i com en el seu ascens als llocs de presa de decisions. La nostra directora, Roser Cortes, i la nostra gerent, Francisca Jiménez, són dos exemples d'això.

De fet, el nostre centre mostra un major nombre de dones ja no sols a nivell general, si no a nivell d'investigadores principals de plantilla. De 27 investigadors, 16 són dones i 11 homes.

                  

 

Les dades a nivell nacional del CSIC de 2021 també es mostren prometedors. Les xifres recollides en 2021 mostren un equilibri entre el nombre de dones i homes que treballen per als centres del CSIC en tota Espanya si bé encara existeix una bretxa per la qual continuar treballant a nivell del personal investigador.


Progressivament, més dones estan entrant en la carrera científica i a poc a poc estan ocupant cada vegada més posats de presa de decisions.