Lluís Miquel-Rio, estudiant pre-doctoral del Departament de Neuroquímica i Neurofarmacologia, IIBB-CSIC, IDIBAPS, dirigit per Analía Bortolozzi, IP CB / 07/09/0034 CIBERSAM, ha estat seleccionat el passat 20 de gener com a un dels destinataris d'un premi de viatge per assistir al congrés de la International Society for Serotonin Research (ISSR), Cancún, Mèxic, que se celebrarà el proper 26-29 de juliol. El treball va ser seleccionat d'entre un nombre rècord de sol·licituds altament competitives. Aquest premi reconeix el contingut científic, la novetat de l'estudi i l'excel·lència científica d'acord amb l'etapa professional.

L'estudi seleccionat titulat “Humanized mice overexpressing α-synuclein in serotonin neurons Evoke a Depressive Phenotype. Reversal by conjugated antisense therapy", sorgeix de la necessitat de desenvolupar models preclínics que puguin replicar les característiques neuropatològiques, neuroquímiques i neuropsiquiàtriques en les etapes inicials de la malaltia de Parkinson. Utilitzant un model de sobre-expressió de la proteïna humana α-sinucleïna en les neurones serotonérgicas induïda per vectors vírics adeno-associats hem pogut generar un fenotip depressiu amb una progressiva acumulació de α-sinucleïna en regions cerebrals interconnectades similars a les descrites en els pacients amb malaltia de Parkinson. Lluis serà guardonat durant la cerimònia de lliurament dels premis i rebrà la distinció d'orador destacat com "Jove investigador".

 

L. Miquel-Rio, D. Alarcón-Arís, R. Pavia-Collado, V. Cóppola, E. Ruiz-Bronchal, F. Artigas, A. Bortolozzi. Humanized mice overexpressing α-synuclein in serotonin neurons evoke a depressive phenotype. Reversal by conjugated antisense therapy. Meeting of the ISSR, Cancún, Méjico, July 26-29, 2020