La setmana passada, sis estudiants de batxillerat que han participat a l’Olimpíada Espanyola de Biologia i han quedat finalistes, Laia Abio Buil, Zhuo Ran  Jiang- Li, Francisco Valverde Hernández, Mª del Mar Roig de Lluis Fullana, Elisa Pavón Romero i Daniel Ledesma Navarro, van visitar el nostre centre. Durant la seva estada a l’IIBB van ser rebuts per la Gemma Gay y van poder visitar sis grups d’investigació i interactuar amb els nostres investigadors/es aprenent sobre les diferents línies d’investigació, les tècniques emprades en els diferents laboratoris i les sortides professionals dins del camp de la biomedicina. Els alumnes també van tenir la oportunitat de visitar el Recinte Històric del Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i d’interaccionar amb experts d’imatge cardíaca tant a nivell experimental (Dra. Esther Peña i Dr. Oriol Joan) com a nivell clínic (Dr. David Viladés).

Els grups i investigadors/es participants van ser els següents:

- Grup de Neurofarmacologia de Sistemes: Analia Bortolozzi, Veronica Paz, Esther Ruiz, Noemi Santana, María Sancho, Unai Sarriés, Lluís Miquel, Leticia Campa.

- Grup de Regulació Mitocondrial de la Mort Cel·lular: Carmen García, Susana Núñez, Leire Goicoechea, Laura Fàbrega i Mónica Barrios.

- Grup de Remodelació tissular, fibrosi i càncer: Anna Moles, Paloma Ruiz-Blázquez, María Fernández Fernández, Júlia Cacho Pujol

- Grup de Fisiopatologia de la Inflamació i Regeneració Tissular: Daniel Closa, Júlia Rius, l'Olga Armengol

- Grup de Lípids i patologia cardiovascular: Vicenta Llorente Cortés, Aleyda Benitez Amaro, Maria Teresa La Chica Lhoëst.

- Grup de Senyalització en Dany Cel·lular i Càncer: Montserrat Mari, Anna Colell, Patricia Rider, Anna Tutusaus , Carlos Cuño, Xenia Abadín.

A més, la nostre cap de microscòpia, la Carme Casal, els hi va ensenyar el funcionament dels diferents equips de microscòpia del centre.

La visita va ser molt profitosa , tant pels estudiants com pels investigadors i tots els participants van gaudir molt de l’experiència.

L’IIBB-CSIC està compromès a ensenyar i difondre la cerca dels nostres investigadors entre la població i organitza/participa en diverses activitats de divulgació científica pel públic en general. Estigueu atents al nostres calendari per més informació!