FreeOx Biotech ha signat un acord de llicència exclusiva per desenvolupar i explotar la patent de producte de la molècula Ox-02 amb l'Hospital Clínic Barcelona, ​​l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) i el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), propietaris. la patent.

Ox-02 és una molècula innovadora amb propietats neuroprotectores molt beneficioses per al tractament de l'ictus isquèmic. S'ha desenvolupat a través d'anys de recerca a la Unitat Funcional de Malalties Cerebrovasculars de l'Hospital Clínic, dirigida pel Dr Ángel Chamorro, i l'estudi de formulació de CIC biomaGUNE.

Estudis preclínics recents amb models animals dirigits per la doctora Anna Planas al CSIC i cirurgies realitzades per Angelica Salas, han demostrat que Ox-02 té una major eficàcia en algunes variables que el seu predecessor Ox-01 (en fase IIb). La base de les dues molècules és l'àcid úric, però Ox-02 està integrat en una càpsula de liposomes que augmenta el seu efecte mitjançant:

• Reduint l'estrès oxidatiu

• Mecanismes pleiotròpics activadors

• Facilitant la perfusió capil·lar

• Protegir el cervell de la lesió provocada per la reperfusió

En determinats grups de pacients amb ictus, Ox-01 ha mostrat un benefici absolut de fins a un 20% en comparació amb el placebo d'estar lliure de seqüeles permanents de la malaltia, i s'espera que Ox-02 superi aquest.

Cada any hi ha més de 13,7 milions d'ictus isquèmics nous a tot el món, segons l'Organització Mundial de l'Ictus, i s'espera que una de cada quatre persones majors de 25 anys pateixin un ictus al llarg de la seva vida.

L'objectiu de FreeOx Biotech és que Ox-02 arribi al mercat el 2027 amb un nou paradigma de neuroprotecció i tractament de l'ictus a través d'una associació amb la indústria farmacèutica.

 

Comunicat de notícies original:

http://freeoxbiotech.com/freeox-biotech-obtains-the-licence-for-the-new-neuroprotective-molecule-ox-02/

Publicació de Twitter:

https://twitter.com/FreeOxBiotech/status/1471423290208100353