Investigadors de la Universitat de Stanford (Califòrnia, Estats Units) han publicat recentment el “Ranking of the World Scientists: World's Top 2% Scientists”, que identifica els investigadors més influents del món en 22 especialitats científiques. Entre els més de 100.000 investigadors que apareixen en aquesta llista, sobre un total de 6.8 milions, 2 pertanyen a l'IIBB-CSIC (Francesc Artigas y José Carlos Fernandez – Checa). 

La llista es basa en la informació sobre publicacions a Scopus i apareixen els investigadors amb els treballs més citats durant la seva carrera científica avaluada entre els anys 1996-2020. La base de dades proporciona informació sobre cites, índex h, índex hm ajustat per coautoria, cites a articles a diferents posicions d'autoria i un indicador compost. A la llista, a més dels 2 investigadors de l'IIBB, apareixen també més de 50 del campus Clinic-IDIBAPS.
 

Aquest és el llistat dels investigadors/es del Clínic-IDIBAPS inclosos entre els World’s Top 2% Scientists. Subratllats en groc hi ha els investigadors del nostre centre (IIBB).

 

 

La notícia original ha estat publicada per l'Hospital Clinic de Barcelona i l'IDIBAPS: https://www.clinicbarcelona.org/ca/noticies/mes-de-50-investigadors-del-clinic-idibaps-a-la-llista-dels-cientifics-mes-influents-segons-la-universitat-dstanford

Article de referència:
Baas, Jeroen; Boyack, Kevin; Ioannidis, John P.A. (2021), August 2021 data-update for "Updated science-wide author databases of standardized citation indicators", Mendeley Data, V3, doi: 10.17632/btchxktzyw.3.