S'ha assajat amb èxit una teràpia basada en el trasplantament de cèl·lules alveolars tipus II en 16 pacients. Liderada per l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona del CSIC (IIBB-CSIC) i l'Hospital Clínic de Barcelona, i el centre d'investigació en xarxa CIBERES.

Una investigació liderada per científics de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona del CSIC (IIBB-CSIC) i de l'Hospital Clínic de Barcelona, en el marc del CIBERES (Centre de recerca en xarxa de malalties respiratòries), ha assajat una nova teràpia basada en el trasplantament de cèl·lules alveolars tipus II en 16 pacients amb fibrosi pulmonar idiopàtica. Els resultats han mostrat que el trasplantament d'aquestes cèl·lules, realitzat amb un procediment poc invasiu, no presenta efectes adversos i podria frenar la progressió de la malaltia.

El treball, publicat a la revista Chest, l'han dirigit la Dra. Anna Serrano-Mollar, investigadora del CSIC a l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB), i el Dr. Antoni Xaubet, de l'Hospital Clínic de Barcelona. En l'estudi també han participat altres especialistes de l'Hospital Universitari Sagrat Cor de Barcelona i de l'Imperial College de Londres.

Noticia CSIC

Notícia a La Vanguardia