Dins dels actes per celebrar els 30 anys del Club de Rugbi sant Cugat ens plau anunciar-vos i convidar-vos  a assistir i participar en la presentació de L'estudi de funcionalitat cognitiva i biomarcadors sanguinis perifèrics en subjectes de mitjana edat practicants d’esport competitiu en equip”, es dir ras i clar, es mostraran els resultats d’un estudi biomèdic desenvolupat en jugadors veterans i controls de la mateixa edat sense activitat física, on es valora l’efecte positiu o no de l’esport competitiu de contacte en aspectes físics, mentals i socials.

Pot esser un punt interessant per valorar la relació cost / benefici en la salut individual i social i per tant, poder tenir arguments per substituir medicaments per exercici....l’ higienisme del segle XIX en versió segle XXI.

Aquest estudi  s’ha realitzat sota el patrocini de la Fundació Mario Sàlvia i Ferret (IEC) a l’IIBB-CSIC, IDIBAPS i hi han participat activament jugadors veterans del XV Matusalem Rugby Sant Cugat i dels Kings Pebrots de Barcelona. Essent l’equip investigador de l’IIBB-CSIC, IDIBAPS, a la Universitat de Barcelona i a la Universitat de València.

La presentació serà el dia 12 de maig a la ZEM de la Guinardera, a les 7 de la tarda a càrrec de la Dra.Coral Sanfeliu (IIBB-CSIC, IDIBAPS), Dra. Mercè Pallàs (Facultat de Farmàcia UB), Dr. Adrián de la Rosa (Universitat de Valencia, INCLIVA) i Dr. Rubén Corpas (IIBB-CSIC).

A continuació s’obrirà un col·loqui i per finalitzar hi haurà un tercer temps obert a tothom.