L’equip liderat per la Dra. Pilar Navarro ha rebut la Beca Carmen Delgado/Miguel Pérez-Mateo dedicada a la recerca contra el càncer de pàncrees, que atorguen la Asociación Cáncer de Páncreas, la Asociación Española de Pancreatología i la Asociación Española de Gastroenterología.

La recerca impulsada pel Grup de recerca en Dianes Moleculars del Càncer del Instituto de Investigaciones Biomédicas de Barcelona (IIBB)-CSIC i la Unitat Asociada IMIM -Hospital del Mar, liderat per la Dra. Pilar Navarro, ha obtingut la vuitena edició de la Beca Carmen Delgado/Miguel Pérez-Mateo a la categoria de recerca clínica, atorgada per l’Asociación Cáncer de Páncreas, l’Asociación Española de Pancreatología y l’Asociación Española de Gastroenterología. Aquesta ajuda té una dotació de 50.000 euros, recaptats gràcies als fons obtinguts a la iniciativa Carrera de las Ciudades contra el Cáncer de Páncreas.

El projecte guanyador s’anomena ‘Validación de la detección de sAXL en plasma para diagnostico precoz de cáncer de páncreas’, i segueix el treball portat a terme per aquest grup, que ja ha identificat la proteïna tirosina-quinasa AXL com a marcador precoç per la diagnosi del càncer de pàncrees. És la segona vegada que aquest grup de recerca obté aquest reconeixement. L’any 2016 es va endur la primera convocatòria de les beques, però en la categoria de recerca bàsica.

L’acte de lliurament de la beca ha tingut lloc aquest 14 de juny a l’Hospital Vall d’Hebron.

Per mes informació: https://asociacioncancerdepancreas.org/becas/viii-becas-investigacion-cancer-pancreas/