Dia de la Dona i la Nena en la Ciència!

Data Inici - Data Fi

12/02/2022 - 12/02/2022

Hora Inici - Hora Fi

11:00 am - 1:30 pm

Ubicació

Plaza de los Carros en Tarragona

Detalls
Tipus: Activitat
Departaments:
Grups de Recerca:
Comparteix:
Descripció

Per commemorar el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, Tecletes vol celebrar aquesta efemèride el proper dissabte 12 de febrer d’11h a 13,30h a la plaça dels Carros de Tarragona, on organitzarem una jornada de tallers científics destinats a infants entre 6 i 11 anys. A més, hi haurà zona de lectura amb la col·laboració de la Biblioteca Pública de Tarragona, i zona de jocs i esbarjo.

Els tallers estaran conduïts per quatre investigadores en cada una de les àrees científiques que es tractaran, amb la finalitat que els infants tinguin referents reals de dones científiques.

Els quatre tallers són els següents:
• El codi secret de la cèl·lula / Rosalin Franklin, conduït per l’Ana Madeira. IISPV.
• L’origen de la nostra cèl·lula / Lynn Margulis, conduït per l’Anna Moles. IIBB-CSIC.
• Com ens ataquen els virus / Françoise Barré-Sinoussi, conduït per l’Anna Marsal. IISPV.
• L’adaptació al medi dels animals: Endemisme / Dorothea Bate, conduït per la Maria Bennàsar.

Acredita’t com a investigadora o investigador realitzant tots els tallers que us proposem i segella el teu passaport Edunautes.

L’aforament previst és de 50 infants entre 6 i 11 anys, distribuïts en dos torns de tallers (11.00h o 12:30h). La duració total aproximada dels tallers serà d’una hora. L’activitat és gratuïta i amb prèvia inscripció aquí fins a exhaurir places.

Aquesta és una activitat organitzada per Tecletes i l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona del CSIC (IIBB-CSIC). Hi col·laboren: el Ministerio de Ciencia e Innovación, l’Institut d’Investigació Sanitària Pere VirgiliDiabetes and Metabolic Associated Diseases Research Group, la Biblioteca Pública de Tarragona, l’Ajuntament de TarragonaEspimsa i Edunautes.